skrolujte
instagram
facebook

Večerní čaje vstupují do své třetí sezóny

08. října, 2024 | Aktuality

 Přijďte si vychutnat společensko-kulturní zážitky do Baťovy vily.

Večerní čaje, společensko-kulturní akce pravidelně pořádané ve zlínské vile manželů Baťových, vstupují do další sezóny, tentokrát už s pořadovým číslem tři. Přijďte si vychutnat jedinečné zážitky v inspirativním prostředí, a to s kvalitním čajem v ruce. Nadace Tomáše Bati zveřejnila podzimní program.

Podzimní cyklus Večerních čajů odstartuje už v úterý 8. října a na své si přijdou zejména všichni milovníci hub. „Rostou? Samozřejmě, pořád!“ – tak se jmenuje přednáška Petra Švehláka, zlínského znalce mykologie, který bude povídat o houbách malých i velkých, jedovatých, jedlých i obsahující zdraví prospěšné látky. Řeč bude o tom, co jsou houby, kde nás ovlivňují a jak je můžeme využít.

Ve čtvrtek 21. listopadu proběhne mimořádná beseda „Můj čas“, která bude patřit pěvecké legendě tuzemské pop music Standovi Hložkovi. Zpěvák nedávno oslavil významné životní jubileum, a proto se v Baťově vile ohlédne za svou pestrou kariérou a samozřejmě, že taky zazpívá některé ze svých slavných hitů.

Poslední Večerní čaj v roce 2024 je na programu v úterý 17. prosince. V adventním čase se můžete těšit na „Šansonování Davida Macháčka“ – zpěváka a herce, který strávil několik sezón ve Slováckém divadle, jehož doprovodí klavíristka Marie Kraftová. Zazní známé i méně známé skladby laděné do zimní a vánoční tematiky, a dokonce i pár úplně nových.

Na tradici takzvaného setkávání u čaje, u jejíhož zrodu stáli ve dvacátých letech minulého století manželé Marie a Tomáš Baťovi, navázala Nadace Tomáše Bati na podzim roku 2022 a kulturní program ve slavné vile, ve které světově úspěšný podnikatel a vizionář společně se svojí ženou žil, se okamžitě stal nedílnou součástí společenského života ve Zlíně. Partnery pravidelných kulturních večerů jsou statutární město Zlín a slušovická společnost Oxalis, která tematické čaje na každou akci připravuje.

Kapacita sálu ve vile manželů Baťových je omezená, proto je nutné, zakoupit si vstupenky včas, a to na webu www.nadacetomasebati.cz.

Vstupenka  21. 11. 2024 Standa Hložek

Vstupenka 17. 12. 2024 Šansonování Davida Macháčka

zpět na výpis aktualit